1/2017 01.06.2017


Поглед од Балканот: Влијанието на Брегзит врз балканската европерспектива

Автор: Јулија Брсакоска-Базеркоска

Страна: 9

Европа во движење. Коментар

Автор: Ерхард Бусек

Страна: 15

Каде одите, Британија и Европа?

Автор: Томас Р. Клецл

Страна: 19

Брегзит и Европа. Коментар

Автор: Џон Брејли

Страна: 21

Надвор од ’балканската рута‘, или Зошто југоисточна Европа останува суштинско прашање за Европа

Автор: Андреа Деспот, Волфганг Хепкен, Габриела Шуберт, Душан Рељиќ, Севасти Трубета, Ханес Грандитс

Страна: 27

Изгубениот син или британските капитални друштва лимитед по Брегзит

Автор: Оливер Фосиус

Страна: 36

Осврт кон влегувањето на Велика Британија во Европската економска заедница и излегувањето од Европската унија

Автор: Штефан Пирнер

Страна: 40

Говор за Европа на Универзитетот во Цирих на 19 септември 1946 година

Автор: Винстон Черчил

Страна: 53

Куси информации и други извори за можните идни последици на Брегзит

Автор: Штефан Пирнер

Страна: 57

Извештај за одржани манифестации: германското Друштво за југоисточна Европа во врска со кризата на демократијата во југоисточна Европа – и тука дејствува Брегзит

Автор: Штефан Пирнер

Страна: 59

Британскиот роман ’Политфикција‘ (’Politfiction‘) уште во 1988 година го предвиде Брегзит: Коментар за книгата на Петер Престон (Peter Preston, The 51st State, London, 1999)

Автор: Штефан Пирнер

Страна: 63